Turdan 1-5. Günler

1. Gün | 29 Mayıs 2016 / Pazar
Bodrum - Kos Adası Liman - Agios Theologos Çadır


Mesafe : 69.1 km 
Maks. Hız : 75.0 km/sa
Gün Boyu Ort. Hız : 9.3 km/sa
Sürüs Ort. Hızı : 25.5 km/sa
Gün Boyu Süre : 7sa:25dk
Sürüş Süresi : 2sa:41dk

 
Artık tura çıkma zamanı geldi. Bir gün önce tüm eşyalarımı hazırlamıştım ve sabah motora yüklemek üzere ofise geldim.


     
 
Tura birlikte çıkacağım Zafer arkadaşım ve bizleri uğurlayacak dostlar ile Bodrum Denizciler Kahvesinde buluşup kahvaltı yaptık. Hoş sohbetler, şakalar, kahkahalar adeta havada uçtu. Tabi bolca anı fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmedik.



 
Oğluş Emir ve babamın sürpriz gelmesi ise sevincimi ikiye katladı.


BoSKu-Bodrum Scooter Kulübü maskotu Çakıl bile oradaydı.


 

 
Bodrum-Kos Adasını geçeceğimiz feribotun kalkma zamanı geliyordu ve artık ayrılma vakti kapıya dayandı. Son selfiler ve kareler çekilirken tüm dostlar ile tek tek vedalaşıldı.


 

 
 

Check-in işlemleri, gümrük kontrol, 15TL/kişi yurtdışı çıkışı gümrük damga pulu ödemeleri yapıldı. Free shop alışverişi sonrası (Yunanistan'da sigara pahalı olduğundan üç karton sigara aldım. Kartonun tanesi €16) feribota bindik. Tüm bu karmaşık, yabancısı olduğumuz işlemler yapılırken Kemal ağabey tecrübesi ile son ana kadar bizim yanımızdaydı ve çok yardımcı oldu. Kendisine ayrıca teşekkürlerimizi sunarız.

 
 
 
 
Artık feribottayız. Motosikletler olası dalgalı denize karşı bağlandı. O gün hava güneşli, açık, rüzgarsız, az biraz sıcak, deniz ise çarşaf gibiydi. Tur güzel başlamıştı, tam düşlediğimiz gibi gidiyordu herşey. Bodrum gümrük Free shop tan aldığım 30 adet paket sigarayı Kos gümrükte olası bir kontrolde meydana çıkmaması için motosikletin her yerine dağıttım. (Bize feribot çalışan arkadaşın söylediğine göre normalde sadece 3 pakete izin veriliyormuş)

 
 
 
Yaklaşık 1 saat 15 dakika sonra Kos limanına vardık. Gümrük pasaport kontrolleri, "Neden geldiniz ? Nereleri dolaşacaksınız ? Kaç paranız var ?" vs kısa bir sorgulama sonrası motosikletlerin başına geldik ve hiç bir kontrol yapılmadan gümrük kapısından çıktık. Boşu boşuna sigara paketlerini saklamak için uğraşmışım. Ara dur artık hepsini :)
Tam hareket edecektik ki bir ses.... Emrah, Emrah :) Tövbe tövbe :)
Dedim kim bu uzaktaki adam ve bana sesleniyor. 
Emin abi :) O da dünyalar güzeli ve hanımefendi eşi Hale ve aile dostları ile hafta sonunu geçirmek üzere Kos Adasındaymış. Facebook tan sabahki Bodrum'daki vedalaşma seremonisi fotoğraflarını takip edip bize gümrükte sürpriz yapayım demiş. İyi de etmiş :) Sevindik.

 
Kısa bir sohbet sonrası ayrılmadan önce öğlen yemek için merkezde buluşma kararı aldık.
Tüm tur programımız, yapacaklarımız son beş aydır çalışmalar neticesinde hazırdı. Kos Adasında ilk işimiz Cosmote GSM operatöründen internet kullanımı için hazır kart almaktı ve navigasyon cihazında işaretlediğimiz ofise doğru yola çıktık. 

Sahil yolunda motosikletlerimizi park ettik. Kaskımızı, montumuzu motosikletin üzerine bir endişe ile bıraktık. Çünkü birisi alır götürür durumu hakkında hiç fikrimiz yoktu. Geçen yıl Scooter ile Bodrum'dan Türkiye Turu 1'de ayni şekilde şehir merkezlerinde, kırsal yerlerde, her yerde eşyalarımızı motosikletin üzerine bırakıp saatler sonra geldiğimizde yerinde görmemiz bizi sevindirmişti. Acaba ayni durum burada da olacak mıydı ? Zaman içinde görecektik.

Cosmote ofisine vardığımızda Pazar tatili olmasından dolayı kapalı olduğunu gördük. Kart işi artık yarına kalmıştı. Yapacak birşey yoktu. Neyse ki Bodrum'a uzak olmamamızdan dolayı sahil şeridinde Turkcell hattım, internetim çalışıyordu.
Olur da birisi bu bizimkine benzer bir tur yapar ve bu yazıyı okursa ufak bir not :
Cosmote Ofisi Çalışma Saatleri;
Pazar = Kapalı
Pazartesi = 08:30–15:00
Salı = 08:30–14:00 / 17:00–20:30
Çarşamba = 08:30–15:00
Perşembe = 08:30–14:00 / 17:00–20:30
Cuma = 08:30–14:00 / 17:00–20:30
Cumartesi = 08:30–15:00




 
Merkezde ve liman çevresinde dolaşmaya başladık. Çok fazla bisiklet ve motosiklet kullanımı vardı. 

Sahili boydan boya geçen bisiklet yolu mevcut. Özellikle çevre temizliği dikkatimi çekti. Kos'un genel halini Bodrum'un 25-30 sene öncesine benzetmedim desem yalan olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder